Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Sernik orzechowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Herbatniki pokrusz, połącz z orzechami i masłem na "mokry piasek". Ciastem wylep dno tortownicy.

Sernik orzechowy

Składniki:

Sernik orzechowy

 

 

 

Sposób przygotowania:

Sernik orzechowy
Herbatniki pokrusz, połącz z orzechami i masłem na "mokry piasek". Ciastem wylep dno tortownicy. Ser połącz mikserem z masłem i cukrem pudrem na gładką masę, dodaj cukier wanilinowy. Żelatynę rozpuść w kilku łyżkach wody, połącz następnie z ubitą śmietanką. Śmietanę z żelatyną dodaj do sera i dokładnie wymieszaj. Wyłóż do tortownicy, owiń folią i wstaw do lodówki na kilka godzin.

Tagi:

ciasto sernik