Sposób przygotowania:
Sernik piegusekMasa serowa:
Margarynę utrzeć z cukrem na gładki krem, następnie cały czas ucierając dodać jajka i porcjami ser na koniec do masy serowej dodać proszek budyniowy i suchy mak, dokładnie wymieszać.
ciasto
Margarynę posiekać z cukrem dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i żółtka jajek, zagnieść szybko ciasto. 3/4 całego ciasta zawinąć w folię i włożyć na około 30 minut do lodówki, resztę ciasta włożyć do zamrażalnika.
Formę ( 33 cm na 22 cm) wysmarować tłuszczem i wysypać tartą na dnie wyłożyć rozwałkowane ciasto z lodówki na nim wylać całą masę serowa
ETAP 3:
po wierzchu posypać pokrojonymi brzoskwiniami ( ja miałam świeże brzoskwinie więc najpierw musiałam je obrać ze skórki)
ETAP 4:
Ciasto które było w zamrażalniku zetrzeć na grubych oczkach tarki prosto na wierzch ciasta.
Piec w temp. 180 st około 60 minut po upieczeniu zostawić jeszcze na kilka minut w uchylonym piekarniku.
ajrinwu