Polpal

Polpal

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 153]

Sernik Pistacjowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Łatwy sernik nieco zielonkawy z budyniem pistacjowym.

Sernik Pistacjowy

Składniki:

Sernik Pistacjowy

 

  • 1 spód na sernik gotowy lub własnoręcznie zrobiony
  • 1 kostka sera Philadelphia 227 g
  • 2/3 szklanki cukru
  • 2 jajka
  • 2 łyżki jogurtu
  • 2 łyżki margaryny
  • 2 łyżki mąki
  • 1 łyżeczka wanilii lub cukier waniliowy
  • pół opakowania budyniu pistacjowego
  • krem bawarski, bita śmietana

 

Sposób przygotowania:

Sernik Pistacjowy
Spód na sernik pieczemy według instrukcji na opakowaniu lub robimy swój własny ulubiony. Ser w temp. pokojowej miksujemy z cukrem i następnie dodajemy resztę składników z wyjątkiem budyniu - gdy już wszystko jest dobrze zmiksowane to wtedy wsypujemy budyń (jeśli pojemność formy na sernik jest większa to można dać całe opakowanie budyniu, więcej jajek, więcej sera, itd, itp) i ręcznie mieszamy tak, żeby wmieszać proszek budyniu nierównomiernie. Następnie wlewamy ciasto do wcześniej przygotowanego spodu i pieczemy w temp. 180 C około 50 min. do 1 godz. Podajemy z kremem bawarskim https://gotujmy.pl/latwy-krem-bawarski,przepisy,102226.html i bitą śmietaną.