Sposób przygotowania:
Sernik pod różową chmurką
Ciasto: Mąkę pszenną przesiewam na stolnicę lub do miski mieszam z proszkiem do pieczenia i cukrami,dodaję żółtka,oraz pokrojoną nozem margarynę oraz śmietanę i zagniatam ciasto. Następnie tak przygotowanym ciastem wylepiam dno standardowej blaszki wyłożonej papierem pergaminowym. Masa serowa: Twaróg mielę przez maszynkę do mięsa wbijam jajka,dodaję cukier,oraz margarynę i miksuję na gładko,następnie wlewam budyń rozpuszczony w zimnym mleku,dodaję aromat oraz skórkę pomarańczową i dalej miksuję do połączenia.Tak przygotowaną masę wylewam na kruchy spód i wkładam ciasto do piekarnika.Piekę 40 minut w temp 180*C.Gdy sernik się piecze robię bezę.Różowa beza: Białka ubijam na sztywno wsypuję cukier puder oraz kisiel i dalej ubijam do połączenia. Po upływie 40 minut wyciagam sernik z piekarnika rozkładam równomiernie bezę posypuję wiórkami kokosowymi i piekę jeszcze około 15-20 minut aż beza się zrumieni. Studzę ciasto przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Smacznego:)