Sposób przygotowania:
Sernik pomarańczowy bez spodu smakosza
Przygotowanie:
Ser przepuścić przez maszynkę.Jajka umyć,oddzielić żółtka od białek.Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym,dodać do sera i wymieszać.Gdy masa stanie się jednolita,dodać kaszę mannę i proszek do pieczenia,olejek waniliowy,wymieszać.Białka ubić na sztywną pianę,dodać do masy,wymieszać.Przełożyć do blachy i piec w temp.200-220s.c ok.1 godziny.
Ser przepuścić przez maszynkę.Jajka umyć,oddzielić żółtka od białek.Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym,dodać do sera i wymieszać.Gdy masa stanie się jednolita,dodać kaszę mannę i proszek do pieczenia,olejek waniliowy,wymieszać.Białka ubić na sztywną pianę,dodać do masy,wymieszać.Przełożyć do blachy i piec w temp.200-220s.c ok.1 godziny.