Sposób przygotowania:
Sernik potrójnie śmietankowy
Ciasto: Do mąki, dodać cukier, proszek do pieczenia i pokrojone drobno masło. Dodać żółtko, zagnieść ciasto. Rozłożyć na dno tortownicy o średnicy 23 cm. Wierzch ciasta poprószyć lekko mąką, równomiernie go rozłożyć. Piec ok. 22-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C, do lekkiego zrumienienia ciasta. Masa serowa: Z białek ubić sztywną pianę. Ser, kremówkę, śmietankę w proszku, cukier, mąkę pszenną i żółtka, krótko zmiksować. Dodać pianę z białek, delikatnie wymieszać. Wyłożyć na podpieczony spód. Piec ok. 80 minut w piekarniku nagrzanym do 150°C, do lekkiego zezłocenia się wierzchu. Ostudzić. Bita śmietana: Zimną śmietankę kremówkę ubić z cukrem przez ok. 2-3 minuty. Wyłożyć na wierzch ostudzonego sernika.