Sposób przygotowania:
Sernik przekładany masą jabłkową
Ser zmielić trzy razy przez maszynkę, masło utrzeć z cukrem i żółtkami, dodawać po trochu sera i ucierać do skończenia składników. Dodać cukier waniliowy, zapach cytrynowy i na końcu dodać pianę ubitą z białek. Wymieszać delikatnie i wyłożyć do wysmarowanej i posypanej bułką tartą blaszki. Włożyć do piekarnika i piec około godziny w 190 stopniach. Pod koniec pieczenia można wylać ubitą piane z cukrem i zapiec około 10 minut.
Osobno upiec ciasto kruche, wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem ,dodać margarynę i posiekać. Wybić jajko i żółtko, dodać śmietanę i wyrobić ciasto. Włożyć rozwałkowane na blaszkę i upiec w 190 stopniach na złoty kolor.
Jabłka obrane uprażyć z cukrem dodać sypką galaretkę i wymieszać, wystudzić.
Na kruche ciasto wylać masę jabłkową i nałożyć blat z sernikiem i odstawić w chłodne miejsce. Można posypać cukrem pudrem.
Osobno upiec ciasto kruche, wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem ,dodać margarynę i posiekać. Wybić jajko i żółtko, dodać śmietanę i wyrobić ciasto. Włożyć rozwałkowane na blaszkę i upiec w 190 stopniach na złoty kolor.
Jabłka obrane uprażyć z cukrem dodać sypką galaretkę i wymieszać, wystudzić.
Na kruche ciasto wylać masę jabłkową i nałożyć blat z sernikiem i odstawić w chłodne miejsce. Można posypać cukrem pudrem.
SylaUla