Sposób przygotowania:
Sernik przystrojony na zielono
Wszystkie składniki na ciasto dokładnie zagnitamy, wałkujemy i wykładamy ciasto na wysmarowaną blaszkę. Na cieście obficie rozkładamy powidła i przygotowujemy masę serową. Ser mielimy, nastepnie dodajemy do nego cukier, żółtka, budyn, olej oraz cukier waniliowy - wszystko bardzo dokładnie mieszamy. Mleko lekko podgrzewamy i wolnym strumieniem dolewamy do masy serowej, cały czas mieszajac. Nasza masa serowa jest bardzo bardzo rzadka, dlatego delikatnie wlewamy ją do blaszki (uważamy by powidła nie uniosły się do góry) i wstawiamy ciasto do piekarnika do temp 180*. Białka ubijamy z cukrem i dodajemy do nich kokos, po 40 minutach wyjmujemy ciasto, rozkładamy kokos i zapiekamy jeszcze 20 minut, Ciasto kroimy dopiero po całkowitym wystygnięciu, gdyż jeszcze po upieczeniu ma bardzo rzadką konsystencję, do poki nie stężeje.