mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Sernik Puszek

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Serniczek ten jest mocno kremowy, a jednocześnie delikatny, w smaku bardzo dobry:)

Sernik Puszek

Składniki:

Sernik Puszek

 

  • Ciasto:
  • 1 szkl mąki,
  • 3/4 kostki margaryny,
  • 2-3 zółtka,
  • 1 łyzeczka proszku do pieczenia,
  • 2 łyżki cukru.

 

  • Masa serowa:
  • 1 kg sera z wiaderka,
  • 6 żółtek,
  • 2 cukry waniliowe,
  • 3 budynie śmietankowe,
  • 3/4 szkl oliwy,
  • 1 1/2 szkl mleka.

 

  • Dodatkowo:
  • 1 1/2 szkl cukru,
  • 9 białek

Sposób przygotowania:

Sernik Puszek
Składniki na ciasto połączyć mikserem i wyłożyć na wysmarowaną blachę.
Składniki na masę serową również zmiksować. Białka ubić na sztywno z cukrem i delikatnie połączyć łopatką z masą serową i wylać na blachę
Piec w temp ok 180-190* C 60 minut.

Po upieczeniu nie wyjmować z piekarnika - sernik stygnie w piekarniku!!!