Sernik puszysty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Białka oddzielić od żółtek. Zmielony ser utrzeć z miękkim masłem i cukrem. Stopniowo dodawać po jednym żółtku, cały czas mieszając

Sernik puszysty

Składniki:

Sernik puszysty

 

Sposób przygotowania:

Sernik puszysty
Białka oddzielić od żółtek. Zmielony ser utrzeć z miękkim masłem i cukrem. Stopniowo dodawać po jednym żółtku, cały czas mieszając. Rozdrobnione drożdże wymieszać z masą serową, dodać pianę z białek, sparzone i odsączone rodzynki (przed dodaniem obtoczyć w mące), płatki migdałowe. Wszystko delikatnie wymieszać.

Masę serową wyłożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C.