Sposób przygotowania:
Sernik rosyjskiETAP 1:
Wszystkie składniki na orzechowy spód umieścić w misce i zagnieść z nich jednolite ciasto. W razie potrzeby podsypać mąką. Ciastem wylepić dno tortownicy o wymiarach 26x26cm wyłożonej papierem do pieczenia. Spód podpiec przez 15 minut w 180 stopniach i przestudzić.
Ser zmiksować z cukrem. Następnie dodawać po jednym żółtku. Miksować po każdym do połączenia składników. Wsypać budyń i zmiksować. Zimną śmietanę ubić w oddzielnej misce na sztywno i wmieszać do masy serowej. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli i wmiesząc do masy serowej. Masę serową wyłożyć na podpieczony spód.
Piec 10 minut w 200 stopniach a następnie jeszcze godzinę w 150 stopniach. Studzić w uchylonym piekarniku.
Przed podaniem posypać cukrem pudrem.