betkas

betkas

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 69]

Sernik „Śmietankowa pychotka”

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Puszysty, smaczy serniczek i łatwiutki w przygotowaniu.

Sernik „Śmietankowa pychotka”

Składniki:

Sernik „Śmietankowa pychotka”

 

  • Na spód :
  • 2 opakowania herbatników
  • Masa serowa :
  • 1 kg sera śmietankowego mielonego
  • 6 jajek
  • 2 budynie śmietankowe
  • 250 g margaryny („Kasia”)
  • 2 szklanki cukru
  • 2 łyżeczki proszku do piecz.
  • 10 dkg rodzynek

 

Sposób przygotowania:

Sernik „Śmietankowa pychotka”
Ser rozrobić z cukrem w mikserze, dodać margarynę, żółtka jaj, sypkie budynie, proszek do piecz. i dalej wyrabiać. Białka ubić na sztywno i z rodzynkami dodac do masy serowej, dobrze wymieszać Wysmarowaną tłuszczem blachę wyłożyć herbatnikami. Wlać masę serową. Piec ok.1 godz. w temperaturze 180 st C. Po upieczeniu zostawiamy ciasto na 10 minut w piekarniku aby nie opadło. Można udekorować cukrem pudrem. Smacznego :) Przepis na średnią blachę o wym. 29cm x 24 cm