Sposób przygotowania:
Sernik świąteczny
Ser zemleć dwa razy. Miękkie masło utrzeć na puch. Dodać 18 żółtek, cukier. Cały czas ucierając dodawać zmielony ser. Do masy wsypać mąkę, dodać utłuczoną wanilię i na koniec dodać pianę z 10 ubitych białek. Całość delikatnie wymieszać. Pomarańczę sparzyć wrzątkiem, zetrzeć skórkę (ewentualnie można dać smażoną skórkę pomarańczową), dodać płatki migdałowe. Wszystko połączyć delikatnie mieszając.
Formę do pieczenia wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą lub wyłożyć papierem do pieczenia. Masę serową przełożyć do formy, włożyć go gorącego piekarnika. Piec na złoty kolor.
Formę do pieczenia wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą lub wyłożyć papierem do pieczenia. Masę serową przełożyć do formy, włożyć go gorącego piekarnika. Piec na złoty kolor.