justka.zet

justka.zet

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 137]

Sernik Świdnicki z aromatem O`Ccaffe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Sernik Świdnicki to jedno z prostszych do upieczenia a za razem doskonałych w smaku ciast.

Sernik Świdnicki z aromatem O`Ccaffe

Składniki:

Sernik Świdnicki z aromatem O`Ccaffe

 

  • 1,25 kg sera mielonego,
  • 25 dag cukru,
  • 3-4 jajka,
  • 3 szklanki mleka surowego,
  • 4 łyżki oleju,
  • 2 budynie bez cukru,
  • cukier waniliowy Świdnicki,
  • sok z 1/2 cytryny,
  • wiórki kokosowe
  • rodzynki Świdnicki

Sposób przygotowania:

Sernik Świdnicki z aromatem O`Ccaffe
Podstawą Sernika Świdnickiego oprócz oczywiście sera są bakalie, to one nadają mu niepowtarzalnego smaczku i aromatu. Utrzeć żółtka z cukrem, dodać cukier waniliowy, olej i sok z cytryny, dodając po łyżce utrzeć ser z masą, budynie rozmieszać z mlekiem i dodać do masy, wsypać rodzynki. Zagnieść cienką warstwę kruchego ciasta. Masę serową wyłożyć na ciasto. Piec około 1 godziny w temperaturze 200 stopni C. Około 10 minut przed końcem pieczenia wyłożyć na sernik pianę z białek ubitą z 2-3 łyżkami cukru i wymieszaną z wiórkami kokosowymi. Zapiec około 10-15 minut. Kiedy ciasto ostygnie, podaj je z aromatyczną włoską kawą O`Ccaffe Gran Caffe Espresso. Mielona kawa O’Ccaffe Gran Caffe to oryginalna włoska kawa, najwyższej jakości o silnym aromacie i głębokim smaku. Wspaniale podkreśli on smak Świdnickiego sernika a zimowy wieczór pozostanie na długo we wspomnieniach domowników i gości.