Sposób przygotowania:
Sernik Świdnicki z aromatem O`Ccaffe
Podstawą Sernika Świdnickiego oprócz oczywiście sera są bakalie, to one nadają mu niepowtarzalnego smaczku i aromatu. Utrzeć żółtka z cukrem, dodać cukier waniliowy, olej i sok z cytryny, dodając po łyżce utrzeć ser z masą, budynie rozmieszać z mlekiem i dodać do masy, wsypać rodzynki. Zagnieść cienką warstwę kruchego ciasta. Masę serową wyłożyć na ciasto. Piec około 1 godziny w temperaturze 200 stopni C. Około 10 minut przed końcem pieczenia wyłożyć na sernik pianę z białek ubitą z 2-3 łyżkami cukru i wymieszaną z wiórkami kokosowymi. Zapiec około 10-15 minut. Kiedy ciasto ostygnie, podaj je z aromatyczną włoską kawą O`Ccaffe Gran Caffe Espresso. Mielona kawa O’Ccaffe Gran Caffe to oryginalna włoska kawa, najwyższej jakości o silnym aromacie i głębokim smaku. Wspaniale podkreśli on smak Świdnickiego sernika a zimowy wieczór pozostanie na długo we wspomnieniach domowników i gości.