Sposób przygotowania:
Sernik toffi
Cukier miksujemy z jajkami. Dodajemy zmielony dwa razy ser i na samym końcu kajmak. Miksujemy. Ciasto wykładamy do formy 25/36 i pieczemy do godziny w 180 stopniach. Przygotowujemy polewę: w śmietanie rozpuszczamy cukier, podgrzewamy na małym ogniu ciągle mieszając. Dodajemy kakao mieszamy aby nie zrobiły się grudki. Dekorujemy polewą zimny sernik.
marietta
kikunia
1. Czy na spodzie jest jakaś warstwa kruchego ciasta czy tak ładnie sam z siebie się spód podpieka?
2. Czy masa kajmakowa może być taką gotową masą z puszki (np karmelową, toffi) jaka dostępna jest w sklepach?
3. Twaróg półtłusty/tłusty/chudy?
4. Śmietana.....ilu procentowa? Chodzi o słodką czy kwaśną śmietanę?
Będę wdzięczna za odpowiedź. Z góry dziękuję i pozdrawiam :)