Sposób przygotowania:
Sernik tradycyjny
Mąkę połączyć z masłem. Dodać 10 dag cukru i wyrobić ciasto. Następnie zawinąć ciasto w folię aluminiową i trzymać w lodówce przez godzinę. Po tym czasie z ciasta zrobić placek i wyłożyć nim okrągłą formę wysmarowaną wcześniej tłuszczem i posypaną mąką..
Piekarnik nagrzać do temp. 200 stopni i piec ciasto przez około 10 minut.
Twaróg zmiksować ze śmietaną, żółtkami, budyniem i resztą cukru. Z białek ubić pianę i delikatnie wymieszać z otrzymaną masą. Całość wyłożyć na podpieczony spód. (na wierzch można ułożyć ulubione owoce). Do nagrzanego piekarnika wstawić ciasto i piec przez około 50 minut.Smacznego.
Piekarnik nagrzać do temp. 200 stopni i piec ciasto przez około 10 minut.
Twaróg zmiksować ze śmietaną, żółtkami, budyniem i resztą cukru. Z białek ubić pianę i delikatnie wymieszać z otrzymaną masą. Całość wyłożyć na podpieczony spód. (na wierzch można ułożyć ulubione owoce). Do nagrzanego piekarnika wstawić ciasto i piec przez około 50 minut.Smacznego.