Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Tradycyjny sernik

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tradycyjny sernik z dodatkiem bakalii polany polewą czekoladową i posypany płatkami migdałowymi na okrągłych biszkoptach.

Tradycyjny sernik Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tradycyjny sernik

 

Sposób przygotowania:

Tradycyjny sernik
Twaróg , żółtka i cukier utrzeć. Margarynę roztopić, przestudzić i wlać do utartego sera, dodać mąkę. Białka ubić na sztywną pianę i wymieszać z serem. Dodać bakalie i wymieszać. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia ułożyć na spodzie biszkopty i wylać masę serową.

Sernik wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec 70 minut.

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej można dodać 1-2 łyżki mleka i polać po zimnym serniku oraz posypać płatkami migdałowymi.
Tradycyjny sernik
Zmielony twaróg , żółtka i cukier utrzeć.
Tradycyjny sernik
Margarynę roztopić , przestudzić i wlać do utartego sera , dodać mąkę.
Tradycyjny sernik
Białka ubić na sztywną pianę i wymieszać z serem. Dodać bakalie i wymieszać.
Tradycyjny sernik
Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia ułożyć na spodzie biszkopty i wylać masę serową. Sernik wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec 70 minut.