Sposób przygotowania:
Tradycyjny sernik
Twaróg , żółtka i cukier utrzeć. Margarynę roztopić, przestudzić i wlać do utartego sera, dodać mąkę. Białka ubić na sztywną pianę i wymieszać z serem. Dodać bakalie i wymieszać. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia ułożyć na spodzie biszkopty i wylać masę serową.
Sernik wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec 70 minut.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej można dodać 1-2 łyżki mleka i polać po zimnym serniku oraz posypać płatkami migdałowymi.
Sernik wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec 70 minut.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej można dodać 1-2 łyżki mleka i polać po zimnym serniku oraz posypać płatkami migdałowymi.