Sposób przygotowania:
Sernik tradycyjny wg Anety
Masa serowa: Twaróg zmielić lub ugnieść. Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym i dodawać na przemian żółtka i zmielony twaróg ( po łyżce) i wciąż ucierać. Dodać olejek migdałowy i budyń. Ubić pianę z białek i delikatnie wymieszać z masą serową. Masa serowa gotowa !!! Spód: Margarynę utrzeć z cukrem i dodawać na przemian jajka z mąką oraz proszek do pieczenia. Ciasto na spód gotowe !!! Blaszkę wysmarować margaryną i posypać bułką tartą. Na blaszkę nałożyć ciasto na spód a następnie wlać masę serową. Ciasto piec w temperaturze 180 stopni C przez ok 1,5 godziny Polewa: Cukier puder zmieszać z gorącą wodą i olejkiem cytrynowym i dokładnie wymieszać. Polewa gotowa !!!