Sposób przygotowania:
Sernik tylko z mascarpone
Płatki owsiane zmiksować blenderem, dodać miękkie masło i cukier, jeszcze raz krótko zmiksować. Równomiernie wyłożyć na dno tortownicy o średnicy 21 cm.
Do miski wyłożyć mascarpone, dodać jajka, cukier, budyń w proszku oraz sok z cytryny, krótko zmiksować. Wlać mleko, jeszcze raz krótko zmiksować. Wylać na wyłożoną ciastem owsianym tortownicę.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160C, piec ok. 1 godz. 25 minut.
Do miski wyłożyć mascarpone, dodać jajka, cukier, budyń w proszku oraz sok z cytryny, krótko zmiksować. Wlać mleko, jeszcze raz krótko zmiksować. Wylać na wyłożoną ciastem owsianym tortownicę.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160C, piec ok. 1 godz. 25 minut.
SylaUla