Sposób przygotowania:
Sernik w łatki
masa serowa: Zmielony ser przekładamy z wiaderka do miski. Następnie dodajemy do niego miękką margarynę, wsypujemy cukier biały, cukier wanilinowy i budyń wanilinowy. Miksujemy mikserem na wolnych obrotach, by składni nam sie dokładnie połączyły. Kolejno dodajemy po jednym żółtku i dalej ucieramy. Na sam koniec dodajemy ubitą na sztywno pianę z białek i delikatnie łączymy z masą serową.
. ciasto: w rondelku podgrzewamy mleko, maragrynę, kakao, kawę i cukier. Tak długo, aż składniki nam się połączą. Nie doprowadzamy do wrzenia. Następnie odstawiamy do ostygnięcia. W tym czasie ubijamy białka na sztywną pianę. Łączymy masę czekoladowo- kawowo z przesianą mąką, sodą i żółtkami. Na koniec dodajemy ubitą pianę z białek. Do formy wyłożonej papierem do pieczenia wlewamy 1/2 masy czekoladowo- kawowej. Następnie za pomocą łyżki robimy dość spore kleksy masą serową. Następnie kleksy masą czekoladową i jeszcze raz serową. Pieczemy około godziny w 180 stopniach.
. ciasto: w rondelku podgrzewamy mleko, maragrynę, kakao, kawę i cukier. Tak długo, aż składniki nam się połączą. Nie doprowadzamy do wrzenia. Następnie odstawiamy do ostygnięcia. W tym czasie ubijamy białka na sztywną pianę. Łączymy masę czekoladowo- kawowo z przesianą mąką, sodą i żółtkami. Na koniec dodajemy ubitą pianę z białek. Do formy wyłożonej papierem do pieczenia wlewamy 1/2 masy czekoladowo- kawowej. Następnie za pomocą łyżki robimy dość spore kleksy masą serową. Następnie kleksy masą czekoladową i jeszcze raz serową. Pieczemy około godziny w 180 stopniach.
jovi
aginaa
jovi napisał(a):
Siedlce
na pewno musi być pyszny :)