Sposób przygotowania:
Sernik White-Orange
Ciasto: Mąkę przesiać na stolnicę dodać pokrojone zimne masło,wsypać cukier dodać proszek do pieczenia i przyprawę do piernika,zagnieść ciasto. wylepić ciastem dno wyłożonej pergaminem formy do pieczenia. Masa: Twaróg utrzeć z cukrem na gładką masę,dodać jajka oraz stopioną na parze białą czekoladę wymieszaną ze skórką startą z jednej pomarańczy,dodać budyń lub serniks wlać śmietankę i mleko,dodać olejek pomarańczowy,dokładnie lecz niedługo zmiksować.Masa powinna być gładka i jednolita. Wylać na przygotowany piernikowy spód. Wygładzić,wstawić do piekarnika i piec około 1 godziny w temp 175*c. Czekoladowe ganache: Kremówkę podgrzać mocno-prawie do wrzenia,lecz nie gotować! dodać pokruszoną czekoladę deserową o 60% zawartości kakao odstawić na 2 minuty po czym mieszać do otrzymania gładkiej masy czekoladowej,polać sernik pozostawić do zastygnięcia masy. smacznego!
misia5
2milutka
pewnie już kroję..;)
edytaha
To ukrój od razu dwa, poproszę :)
2milutka
się robi..:D
zbysiowa
2milutka
ukryłam w lodówce dwa kawałki,częstuj się...:D