angelusia

angelusia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 85]

Sernik wiedeński

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszny sernik wiedeński...

Sernik wiedeński

Składniki:

Sernik wiedeński

 

  • 1 kg twarogu
  • 6 jaj
  • 0,40kg cukru pudru
  • 0,10kg masła
  • 0,10 kg kaszy manny
  • 0,05kg skórki pomarańczowej
  • 0,05kg rodzynek
  • 1 cukier waniliowy
  • sól

Sposób przygotowania:

Sernik wiedeński
Twaróg rozdrobnić(przepuszczając przez maszynkę do mielenia mięsa), masło i cukier utrzeć za pomocą miksera na pulchną masę, białka ubić na pianę. Wszystkie składniki połączyć, wymieszać masę. Przygotowana masę wyłozyć do formy na pergamin posmarowany tłuszczem, wyrównać powierzchnię i wstawić na ok 30min do piekarnika.