Sposób przygotowania:
Sernik wiedeńskiETAP 1:
Do miski wrzucić miękkie masło i cukier. Zmiksować.
ETAP 2:
Dodawać po jednym jajku, za każdym razem dokładnie miksując.
ETAP 3:
Wlać ekstrakt, wsypać obie mąki, zmiksować. Następnie dodać twaróg i ponownie zmiksować.
ETAP 4:
Tortownicę o średnicy 23 cm wyścielić papierem, wlać masę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni, zmniejszyć od razu do 150 i piec około 90 minut (sernik urośnie i opadnie, aby tego uniknąć można go upiec w kąpieli wodnej). Wystudzić i schłodzić w lodówce. Czekoladę posiekać, wrzucić do rondelka, dodać śmietanę. Podgrzewać, ciągle mieszając, aż czekolada się rozpuści. Polać dowolnie sernik
misia5
Alex_M
tego już dawno nie ma, ale w lodówce chłodzi się serniczek z truskawkami, może być ? :)