natalka1107@o2.pl

natalka1107@o2.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 176]

Sernik wiedeński 2.

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo lubię serniki dlatego piekę różne.

Sernik wiedeński 2.

Składniki:

Sernik wiedeński 2.

 

  • 8 jaj
  • 1 i ½ szklanki cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 kg. twarogu zmielonego
  • pół kostki masła
  • 1 budyń śmietankowy na ¾ litra mleka
  • olejek śmietankowy

 

Sposób przygotowania:

Sernik wiedeński 2.
Jaja wbijamy do miski pozostawiając z czterech cztery białka, do tego dodajemy cukier i ubijamy to robotem. Po 5 minutach ubijania dodajemy stopniowo twaróg cały czas ubijając, potem roztopione, przestudzone masło, budyń i olejek. Pieczemy w tortownicy wysmarowanej tłuszczem. Piec około 50 minut w temperaturze 180’C. Po upieczeniu pozostawić w piekarniku przez 10 minut przy otwartych drzwiczkach.

Tagi:

ciasto sernik