alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Sernik wiedeński z brzoskwiniami

  • 11
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Ten sernik wiedeński z brzoskwiniami jest po prostu rewelacyjny - prosty w przygotowaniu, ale bajecznie smaczny.

Sernik wiedeński z brzoskwiniami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sernik wiedeński z brzoskwiniami

 

  • 1 kg twaróg półtłusty
  • 7 szt jajka
  • 80 g masło
  • 1,5 szk cukier
  • 2 łyżeczki esencja waniliowa
  • 1 szt budyń waniliowy
  • 1 szt brzoskwinie w puszce
  • cukier puder

Sposób przygotowania:

Sernik wiedeński z brzoskwiniami
Twaróg zmielić dwukrotnie w maszynce do mięsa.Masło rozpuścić.Brzoskwinie wyłożyć na sitko do odsączenia z nadmiaru płynu. Żółtka ubić mikserem z cukrem na puszystą masę dodać esencję waniliową wymieszać dodać proszek budyniowy i wymieszać. Następnie dodawać porcjami zmielony twaróg i mieszać połączenia się składników i uzyskania jednolitej masy.Dodać zimne rozpuszczone masło i ponownie wymieszać.



Białka ubić na sztywno z szczyptą soli dodawać porcjami do masy serowej i delikatnie mieszać do połączenia się i uzyskania jednolitej masy.Spód tortownicy o średnicy 28 cm wyłożyć papierem do pieczenia.Wylać część masy posypać połową pokrojonych brzoskwiń znowu masę ,posypać resztę brzoskwiń i wylać resztę masy serowej.



Wyrównać masę na górze i włożyć do nagrzanego piekarnika do 160 st z termoobiegiem na 1 godzinę.Wyłączyć piekarnik a sernik pozostawić jeszcze na 15 min.Wyjąć sernik i pozostawić do wystudzenia.Zimny sernik oprószyć cukrem pudrem.
Sernik wiedeński z brzoskwiniami
twaróg zmielić w maszynce do mielenia mięsa
Sernik wiedeński z brzoskwiniami
żółtka ubić z cukrem i dodać esencję waniliową
Sernik wiedeński z brzoskwiniami
dodać proszek budyniowy i wymieszać masę
Sernik wiedeński z brzoskwiniami
białka ubić na sztywno i dodawać porcjami do masy serowej