Sposób przygotowania:
Sernik wielkanocny
CIASTO:
Mąkę wysypać na stolnicę, wymieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Dodać margarynę, żółtka i to dokładnie wyrobić. Przełożyć do woreczka i wstawić do lodówki na ok. 1 godzinę. Po wyjęciu z lodówki rozwałkować i wyłożyć na wysmarowaną margaryną brytfannę.
MASA SEROWA:
Margarynę utrzeć, dodawać cukier puder i żółtka, ciągle ucierając. Dodać ser z wiaderka (lub jeśli używamy w kostce, wcześniej należy go zmielić dwukrotnie), następnie budynie, proszek do pieczenia i ubitą pianę z białek. Wszystko wymieszać i wylać na przygotowane wcześniej ciasto.
Piec ok. 60 minut w 180 st.
Mąkę wysypać na stolnicę, wymieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Dodać margarynę, żółtka i to dokładnie wyrobić. Przełożyć do woreczka i wstawić do lodówki na ok. 1 godzinę. Po wyjęciu z lodówki rozwałkować i wyłożyć na wysmarowaną margaryną brytfannę.
MASA SEROWA:
Margarynę utrzeć, dodawać cukier puder i żółtka, ciągle ucierając. Dodać ser z wiaderka (lub jeśli używamy w kostce, wcześniej należy go zmielić dwukrotnie), następnie budynie, proszek do pieczenia i ubitą pianę z białek. Wszystko wymieszać i wylać na przygotowane wcześniej ciasto.
Piec ok. 60 minut w 180 st.