Sposób przygotowania:
Sernik z agrestem
Do miski wsypać mąkę pszenną i ziemniaczaną, cukier, proszek do pieczenia i cukier waniliowy. Dodać masło, zagnieść jednolite ciasto. Podzielić na 3 części. Dwie części równomiernie wyłożyć na dno formy o wymiarach 21x26 cm. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C, piec ok. 20 minut.
Do miski przełożyć ser, dodać jajka, cukier i mąkę ziemniaczaną, krótko zmiksować do połączenia się składników. Wyłożyć na podpieczony spód, posypać po całej powierzchni odszypułkowanym agrestem.
Pozostałe ciasto zetrzeć na tarce na grubych oczkach na wierzch agrestu.
Piec w 180 C przez ok. 60-70 minut. Ostudzone posypać cukrem pudrem.
Do miski przełożyć ser, dodać jajka, cukier i mąkę ziemniaczaną, krótko zmiksować do połączenia się składników. Wyłożyć na podpieczony spód, posypać po całej powierzchni odszypułkowanym agrestem.
Pozostałe ciasto zetrzeć na tarce na grubych oczkach na wierzch agrestu.
Piec w 180 C przez ok. 60-70 minut. Ostudzone posypać cukrem pudrem.
zbysiowa