Sposób przygotowania:
Sernik z bezą kokosową,
Ciasto: Na stolnicę wysypujemy mąkę, dodajemy 2 żółtka, proszek do pieczenia oraz miękką margarynę i olejek. Całośćoli najpierw siekamy nożem, a następnie zagniatamy ciasto. Wkładamy je do foliowego woreczka i umieszczamy w lodówce. Masa serowa: Twaróg przeciskamy przez praskę 3 razy. Żółtka oddzielamy od białek, a następnie ucieramy mikserem razem z cukrami i olejkiem. Stopniowo dodajemy po łyżce sera i budyniu oraz proszek do pieczenia. W osobnym naczyniu ubijamy białka ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania dodajemy mąkę i ocet. Pianę delikatnie łączymy z masą serową. Blaszkę (kwadratową ok. 20x20 cm) smarujemy tłuszczem, a następnie wykładamy na nią ciasto. Na nie wylewamy masę serową i wygładzamy. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy ok. 40 minut. Pod koniec pieczenia przygotowujemy bezę. Dwa białka ubijamy z cukrem, pod koniec dodajemy wiórki kokosowe. Po 40 minutach pieczenia sernika, wyciągamy go, rozprowadzamy na nim bezę i pieczemy jeszcze ok. 15- 20 minut, zmniejszamy temp. do 150 stopni.