gottrina

gottrina

Szef Kuchni
[Przepisów: 56]

Sernik z białą czekoladą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszny i lekki kremowy sernik który będzie smakował każdemu.

Sernik z białą czekoladą

Składniki:

Sernik z białą czekoladą

 

  • ciasto:

 

 

Sposób przygotowania:

Sernik z białą czekoladą
Składniki na ciasto zagnieść i wstawić do lodówki. Po ok godz wyjąć i rozwałkować i wyłożyć na blachę. Ciasto piec w temperaturze 200 stopni przez ok 20 minut aż ciasto się zarumieni. Ostudzić.Masa: Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej. Ser połączyć z jajkami, dodać czekoladę i cukier puder. Wylać na ciasto i wsadzić do rozgrzanego piekarnika do 160 stopni na 45-50 minut.Sernik studzimy, następnie wsadzamy najlepiej na noc do lodówki.