Sposób przygotowania:
Sernik z brzoskwinią
Przygotowanie ciasta kruchego .
Z podanych składników zagniatamy szybciutko ciasto .Dzielimy je na 2 częśći - w stosunku 2/3 i 1/3 .
1/3 włożyć do lodówki a resztę rozwałkować .Wyłożyć nim blaszkę 25x40.
Przygotowanie nadzienie serowego.
Ser zemleć .Margarynę utrzeć wraz z cukrem pudrem i jajkami ,na masę .Wymieszać z serem i budyniem w proszku . Masę serową dać na ciasto ,wyrównać ładnie łopatką .
Nadzienie brzoskwiniowe.
Brzoskwinie osaczyć z zalewy ,pokroić w plastry niezbyt cienkie i położyć na serze.
Białka ubić z odrobiną soli i cukrem na sztywną pianę .Pianę dać na brzoskwinie ,wyrównać .
Schłodzone ciasto zetrzeć na tarce na białka .Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni
Piec 1 godzinę w 170 stopniach .Wyjąć z piekarnika do ostudzenia .
Z podanych składników zagniatamy szybciutko ciasto .Dzielimy je na 2 częśći - w stosunku 2/3 i 1/3 .
1/3 włożyć do lodówki a resztę rozwałkować .Wyłożyć nim blaszkę 25x40.
Przygotowanie nadzienie serowego.
Ser zemleć .Margarynę utrzeć wraz z cukrem pudrem i jajkami ,na masę .Wymieszać z serem i budyniem w proszku . Masę serową dać na ciasto ,wyrównać ładnie łopatką .
Nadzienie brzoskwiniowe.
Brzoskwinie osaczyć z zalewy ,pokroić w plastry niezbyt cienkie i położyć na serze.
Białka ubić z odrobiną soli i cukrem na sztywną pianę .Pianę dać na brzoskwinie ,wyrównać .
Schłodzone ciasto zetrzeć na tarce na białka .Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni
Piec 1 godzinę w 170 stopniach .Wyjąć z piekarnika do ostudzenia .