Sposób przygotowania:
sernik z brzoskwiniami
Przygotować ciasto: Z podanych składników szybko zagnieść elastyczne ciasto i podzielić na dwie części w stosunku 2/3: 1/3. Włożyć 1/3 ciasta do lodówki, a pozostałe rozwałkować i wyłożyć nim dno i boki formy do pieczenia (25 cm*40 cm).
Przygotować nadzienie serowe: Ser zemleć. Margarynę utrzeć wraz z cukrem pudrem i jajkiem na puszystą masę, wymieszać z serem i budyniem w proszku (lub mąką ziemniaczaną). Masę serową wyłożyć na ciasto i wyrównać.
Przygotować nadzienie brzoskwiniowe: Brzoskwinie osączyć z zalewy, pokroić w plasterki i ułożyć równą warstwą na serze. Białka ubić ze szczyptą soli i cukrem na sztywną pianę i rozłożyć na brzoskwiniach.
Schłodzone ciasto zetrzeć na tarce do jarzyn i posypać nim pianę. Placek piec ok. 1 godzinę w piekarniku, nagrzanym do temperatury 170 stopni C.
Smacznego!:)
Przygotować nadzienie serowe: Ser zemleć. Margarynę utrzeć wraz z cukrem pudrem i jajkiem na puszystą masę, wymieszać z serem i budyniem w proszku (lub mąką ziemniaczaną). Masę serową wyłożyć na ciasto i wyrównać.
Przygotować nadzienie brzoskwiniowe: Brzoskwinie osączyć z zalewy, pokroić w plasterki i ułożyć równą warstwą na serze. Białka ubić ze szczyptą soli i cukrem na sztywną pianę i rozłożyć na brzoskwiniach.
Schłodzone ciasto zetrzeć na tarce do jarzyn i posypać nim pianę. Placek piec ok. 1 godzinę w piekarniku, nagrzanym do temperatury 170 stopni C.
Smacznego!:)