Sposób przygotowania:
Sernik z brzoskwiniami
Przygotowanie:
Z mąki,100 gram masła,soli i 3 łyżek zimnej wody zagnieść kruche ciasto.Twarożek utrzeć z cukrem,cukrem waniliowym,dodać jajka i dalej miksować.Dosypać budyń i wymieszać.Ciasto rozwałkować i wykleić nim tortownicę o średnicy 22 cm.Połowę masy wyłożyć na ciasto,na niej poukładać pokrojone brzoskwinie.Potem wyłożyć resztę sera i wierzch wygładzić szerokim nożem.Piec 50 minut.
Z mąki,100 gram masła,soli i 3 łyżek zimnej wody zagnieść kruche ciasto.Twarożek utrzeć z cukrem,cukrem waniliowym,dodać jajka i dalej miksować.Dosypać budyń i wymieszać.Ciasto rozwałkować i wykleić nim tortownicę o średnicy 22 cm.Połowę masy wyłożyć na ciasto,na niej poukładać pokrojone brzoskwinie.Potem wyłożyć resztę sera i wierzch wygładzić szerokim nożem.Piec 50 minut.