Sposób przygotowania:
Sernik z brzoskwiniami
Łączymy szybko i dokładnie wszystkie składniki na ciasto. Następnie dzielimy na 4 części. Jedną część wkładamy do lodówki/zamrażalnika, resztę rozkładamy na dużą blaszkę. Ser mielimy ( wystarczy raz, ale nie może to być ser z wiaderka) Zmielony ser, jajko, budyń w proszku, sok z cytryny sok z 1/2 cytryny i palmę dokładnie ucieramy i wykładamy na surowym cieście. Brzoskwinie sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki. Każdą pokroić na 8 części i rozłożyć na masie serowej. Z 5 białek ubić na sztywno pianę, dodać cukier i jeszcze przez chwilę ubijać. Pianę wyłożyć na brzoskwinie. Na górę zetrzeć na tarce do warzyw, na dużych otworach czwartą część ciasta z lodówki. Pieczemy około godziny w tem. 150 st, ale przed wyjęciem koniecznie trzeba sprawdzić patyczkiem