kate1980

kate1980

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 212]

Sernik z brzoskwiniami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

zanim ciasto wystygnie to połowy już nie ma

Sernik z brzoskwiniami

Składniki:

Sernik z brzoskwiniami

 

 

 

Sposób przygotowania:

Sernik z brzoskwiniami
Z mąki, 120 g masła, żółtka i 60 g cukru zagnieść ciasto. ¼ odłożyć schłodzić. Resztą wylepić dno i boki natłuszczonej tortownicy. Piec ok. 15 minut w temp. 200 stopni. Ser utrzeć z resztą masła, 5 żółtkami, cukrem, cukrem waniliowym, skórką startą z cytryny. Wymieszać z 2 ubitymi białkami. Na podpieczonym spodzie wyłożyć pokrojone brzoskwinie. Następnie przykryć całość masą serową. Na wierzchu zetrzeć na tartce jarzynowej pozostałe ciasto. Piec 50 minut w temp. 200 stopni. Jeszcze ciepły posypać cukrem pudrem.