Sposób przygotowania:
Sernik z brzoskwiniami
Ze składników na ciasto kruche zagniatamy jednolite ciasto i dzielimy je na dwie części.Jedną część wykładamy na wysmarowaną tłuszczem blachę i wysypaną bułka tartą,a drugą część zostawiamy i kruszymy na sam wierzch ciasta.Gdy mamy wyłożoną blachę ciastem to ucieramy masę serową. Margarynę ucieramy z cukrem następnie dodajemy jaja i ser,a pod koniec miksowania budyń w proszku.Taką masę wylewamy na ciasto w blaszce.Gdy masa jest w blaszce to układamy na niej brzoskwinie pocięte w kwadraty-(paseczki jak kto woli ) i lekko dociskamy do sera,następnie ubijamy 5 białek na sztywno ,dodajemy 1 szkl.cukru,a na sam koniec ubijania dodajemy kisiel w proszku,który mieszamy łyżką i tak gotową pianę wykładamy na ser z brzoskwiniami,a następnie pozostała drugą częścią ciasta kruszymy cały wierzch ciasta i wkładamy do piekarnika.Piekarnik nagrzewamy w 150 stopniach a po włożeniu ciasta piekarnik nastawiamy na 190-200 stopni i pieczemy ok.40-45 min.w zależności od piekarnika.
elzbieta8960
kinga
msewka
Mirka227
5!
małgola
olimpia200
robertjankopp