Sposób przygotowania:
Sernik z brzoskwiniami
Ze składników na spód kakaowy zagnieść ciasto i i wyłożyć na dno blaszki.Podpiec spód przez 12 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C, wystudzić. Masa serowa: Ser dwa razy przekręcić wraz z miękką margaryną .Żółtka utrzeć z cukrem, cukrem wanilinowym na puszystą masę. Do utartej masy stopniowo dokładać twaróg i dokładnie wymieszać. Białka ubić na pianę ze szczyptą soli.Dodać do masy serowej i wymieszać.Wsypać mąkę ziemniaczaną,dodać aromat waniliowy i ponownie delikatnie wymieszać. Brzoskwinie odcedzić i pokroić na plastry.Układać na spód. Masę serową wyłożyć na wierzch na brzoskwinie i dokładnie wyrównać.Piec w 170°C przez 50 min.Po upieczeniu dokładnie ostudzić. Udekorować cukrem pudrem.
haniakson
evita0007
Sarenka
Lady Marmolada