madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 576]

Sernik z brzoskwiniami 19

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Sernik na specjalną okazję

Sernik z brzoskwiniami 19

Składniki:

Sernik z brzoskwiniami 19

 

  • Ciasto
  • 3 szkl mąki pszennej
  • 5 żółtek
  • 1 kostka margaryny
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżka cukru
  • Ser
  • 1 kg. sera
  • 2 jaja
  • 1 puszka brzoskwiń
  • 1 szkl cukru
  • 1 budyń śmietankowy
  • 1/2 kostki margaryny
  • 1 łyżecka proszku do pieczenia

 

  • 5 białek
  • 1 szkl cukru pudru

Sposób przygotowania:

Sernik z brzoskwiniami 19
Ciasto Mąkę pszenną przesiać do miski, dodać żółtka, margarynę, proszek do pieczenia oraz cukier i zagnieść kruche ciasto. Podzielić na trzy części, jedną z nich włożyć do zamrażalnika, a resztą wylepić wysmarowaną tłuszczem blaszce. Ser Ser skręcić dwukrotnie przez maszynkę , za drugim razem dodając podczas mielenia cukier. Wymieszać z budyniem, jajkami, proszkiem do pieczenia oraz roztopioną i przestudzoną margaryną. Dobrze wymieszaną masę serową rozłożyć na cieście. Na masie serowej poukładać brzoskwinie osączone z soku. Białka ubić na sztywną pianę, dodając pod koniec ubijania cukier puder. Ubitą pianę rozsmarować na owocach. Na wierzch zetrzeć ciasto na tarce o dużych oczkach z zamrażalnika. Gotowe ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 50 minut.