Sposób przygotowania:
Sernik z brzoskwiniami 19
Ciasto Mąkę pszenną przesiać do miski, dodać żółtka, margarynę, proszek do pieczenia oraz cukier i zagnieść kruche ciasto. Podzielić na trzy części, jedną z nich włożyć do zamrażalnika, a resztą wylepić wysmarowaną tłuszczem blaszce. Ser Ser skręcić dwukrotnie przez maszynkę , za drugim razem dodając podczas mielenia cukier. Wymieszać z budyniem, jajkami, proszkiem do pieczenia oraz roztopioną i przestudzoną margaryną. Dobrze wymieszaną masę serową rozłożyć na cieście. Na masie serowej poukładać brzoskwinie osączone z soku. Białka ubić na sztywną pianę, dodając pod koniec ubijania cukier puder. Ubitą pianę rozsmarować na owocach. Na wierzch zetrzeć ciasto na tarce o dużych oczkach z zamrażalnika. Gotowe ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 50 minut.