Sposób przygotowania:
Sernik z brzoskwiniami I
Z podanych składników zagnieść ciasto. 1/3 ciasta włożyć do zamrażalnika. Pozostałe ciasto rozwałkować, wyłożyć nim spód blachy.
Ser dwukrotnie zemleć. Margarynę utrzeć z cukrem, stale ucierając dodawać po żółtku. Na koniec dodać budyń, połączyć z serem. Białka ubić na sztywną pianę. Wymieszać delikatnie z masą serową.
Brzoskwinie osaczyć z zalewy, pokroić w kostkę. Dodać do masy serowej, wymieszać.
Piana: białka ubić z cukrem na sztywną pianę, dodać kisiel.
Na ciasto wyłożyć masę serową, na ser pianę z białek, na pianę zetrzeć na tarce do jarzyn o dużych oczkach ciasto zamrożone w lodowce.
Ciasto wstawić do rozgrzanego do 170°C piekarnika.
Ser dwukrotnie zemleć. Margarynę utrzeć z cukrem, stale ucierając dodawać po żółtku. Na koniec dodać budyń, połączyć z serem. Białka ubić na sztywną pianę. Wymieszać delikatnie z masą serową.
Brzoskwinie osaczyć z zalewy, pokroić w kostkę. Dodać do masy serowej, wymieszać.
Piana: białka ubić z cukrem na sztywną pianę, dodać kisiel.
Na ciasto wyłożyć masę serową, na ser pianę z białek, na pianę zetrzeć na tarce do jarzyn o dużych oczkach ciasto zamrożone w lodowce.
Ciasto wstawić do rozgrzanego do 170°C piekarnika.