Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

Sernik z brzoskwiniami i kruszonka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

serowiec z brzoskwiniami .

Sernik z brzoskwiniami i kruszonka Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Sernik z brzoskwiniami i kruszonka

 

  • 6 jajek
  • 50 dag maki pszennej
  • 2 szklanki cukru
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • kostka margarny
  • 0,5 kg twarogu półtustego
  • 0,5 kostki masła
  • 1 budyń smietankowy
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 puszka brzoskwin

Sposób przygotowania:

Sernik z brzoskwiniami i kruszonka
Do mąki pszennej dodajemy 5 żółtek, 0,5 szklanki cukru, margarynę oraz proszek do pieczenia i zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na 2 częsci (jedna wieksza), mniejszą wkładamy do zamrażalnika a wieksza walkujemy i wykładamy do blaszki. Do zmielonego twarogu dodajemy 1 jajko, 0,5 szklanki cukru, budyń oraz rozpuszczone masło - mieszamy. Wyrobioną mase serową układamy na cieście. Odsączone brzoskwinie kroimy w plastry i układamy na serze. Ubijamy 5 białek, dodajemy następnie szklanke cukru oraz mąkę ziemniaczaną - wykładamy na serze i brzoskwniniach. zamrożone wczesniej ciasto scieramy i posypujemy nim pianę. Sernik pieczemy ok 50-60 minut
Sernik z brzoskwiniami i kruszonka
pianę wykładamy na serze i brzoskwniniach.
Sernik z brzoskwiniami i kruszonka
tak wygląda mój gotowy sernik z brzoskwiniami