Sposób przygotowania:
Sernik z budyniem.
Mąkę przesiać na drobnym sicie, dodać proszek do pieczenia, margarynę, cukier kryształ, żółtka jaj wcześniej sparzone i z tych składników należy zagnieść ciasto. Ugotować budynie śmietankowe: w szklance mleka rozpuścić proszek, pozostałe mleko ugotować, wlać wymieszany proszek z mlekiem, mieszając doprowadzić do gęstej konsystencji. Lekko ostudzić. Utrzeć 1/2 kostki margaryny ze szklanką cukru. Dodawać na przemian serek i żółtko- 1 szt. stale ucierając. Połączyć z budyniem śmietankowym w proszku- 1 szt. Ubić białka delikatnie wymieszać z masą serową. W brytfance ułożyć ciasto następnie wylać budyń śmietankowy, a na nim masę serową. Piec 40- 50 minut w temperaturze 180- 190 stopni C.