Sposób przygotowania:
Kakaowy sernik z bitą śmietaną
Składniki na ciasto miksujemy .Zagniatamy i dzielimy na dwie części w proporcjach 1/3 do 2/3 Jedną większą część wykładamy do blaszki i podpiekamy w temp 180 stopni przez 15 minut. Studzimy. Przygotowujemy sernik. Miksujemy cukier z żółtkami. Dodajemy ser i resztę składników. Przelewamy na podpieczone ciasto . Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 55 minut. Po tym czasie wyjmujemy ciasto i ścieramy na nie resztę ciasta kakaowego schłodzonego w zamrażalce. Wstawiamy ponownie do piekarnika na 15 minut. Po tym czasie zostawiamy go na 10 minut przy uchylonych drzwiczkach. Gdy ciasto przestygnie pokrywamy je bitą śmietaną ubita z cukrem pudrem i śmietan fixamy. Chłodzimy około 2 h w lodówce.
marietta