Sposób przygotowania:
Sernik z owocem kaktusaCiasto kruche:
Mąkę posiekać z masłem. Dodać śmietanę, cukier, kakao, wbić jajko. Wyrobić dłońmi jednolite ciasto, zawinąć w folię spożywczą odstawić na 30 min do lodówki.
Masa serowa:
W wysokie misce umieścić oba sery. Wbij jaka, wsypać budyń oraz cukier puder. Zmiksować składniki na gładką masę.
ETAP 3:
Umyte owoce kaktusa obrać cienko, pokroić w plastry. Oprószyć je mąką ziemniaczaną.
ETAP 4:
Ciasto kruche rozwałkować na stolnicy oprószonej mąką , wyłożyć nim blaszkę. Nakłuć widelcem, podpiec 10 min w piekarniku nagrzanym do 180 st.
ETAP 5:
Na spód wylać masę serową, na wierzch ułożyć plastry kaktusa. Piec 1 godz w piekarniku nagrzanym do 180 st.
Sernik odstawić do wystudzenia, najlepiej na noc.