Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Sernik z dodatkiem migdałów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

bardzo smaczny sernik z migdałami

Sernik z dodatkiem migdałów

Składniki:

Sernik z dodatkiem migdałów

 

  • migdały 1 opakowanie
  • cukier 0,5 szklanki
  • jajka 5 sztuk
  • maka 1 szklanka
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • cukier waniliowy
  • masa serowa
  • ser półtłusty 1,5 kg
  • jajka 2 sztuki
  • margaryna 2 łyżki
  • cukier 3 łyżki
  • budyń waniliowy 0,5 opakowania
  • cukier waniliowy
  • cukier puder

Sposób przygotowania:

Sernik z dodatkiem migdałów
Ser pokroić w kostkę i dwukrotnie zmielić. Zmielony ser wymieszać z margaryną utartą z żółtkami, cukrem i cukrem waniliowym, dodać proszek budyniowy i zmielone migdały. Z białek ubić sztywną pianę, dodać do masy, delikatnie wymieszać. Biszkopt: ubić pianę z białek, wsypać cukier, cukier waniliowy i dalej ubijać. Dodać żółtka i mąkę, delikatnie wymieszać. Wyłożyć pół ciasta na blachę wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą. Na cieście delikatnie rozłożyć masę serową. Piec ok 50-60 min w 180 stopniach. Po upieczeniu i ostudzeniu posypać cukrem pudrem i migdałami.