Sposób przygotowania:
Sernik z galaretką,
Białka z cukrem ubić na sztywną pianę. Gdy ubite dodawać stopniowo po 1 żółtku. Następnie wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao, delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do przygotowanej formy o średnicy 30/30 cm. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 15 minut. Galaretkę rozpuścić w wodzie i odłożyć do wystygnięcia. Żelatynę wsypać do 1/2 szkl zimnej przegotowanej wody, wymieszać i pozostawić na 1/2 godziny aby napęczniała. Następnie wlać 1 szkl gorącej wody, wymieszać i wystudzić. Serek homogenizowany wymieszać z cukrem pudrem, aromatem i przestudzoną żelatyną. Masę serową wyłożyć na zimny biszkopt, zalać krzepnącą galaretką, wstawić do lodówki.