Sposób przygotowania:
Sernik z gotowanym nadzieniem
Twaróg za pomocą maszynki mielimy dwukrotnie. Z 5 jajek oddzielamy białka od żółtek. Białka wraz z połową cukru ubijamy na sztywną pianę. Dodajmy do niej żółtka, mąkę, proszek do pieczenia, ocet i olej. Całość delikatnie, dokładnie mieszamy. Ciasto wlewamy do przygotowanej blaszki i pieczemy 30 min w 180C. W tym czasie bierzemy się za nadzienie. Pozostałe jajka roztrzepujemy widelcem. Oba budynie rozrabiamy w szklance mleka. Brzoskwinie odsączamy z syropu i kroimy w drobną kostkę. Masło kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy do niego resztę cukru i na niewielkim ogniu roztapiamy. Następnie dodajemy do masła twaróg, jajka i budyń. Pamiętajmy o ciągłym mieszaniu. Upieczony biszkopt kroimy na pół wzdłuż. Jedną z połówek smarujemy masą serową i przykrywamy drugą częścią biszkoptu. Gotowy placek posypujemy pudrem.