Sposób przygotowania:
Sernik z gruszkami
15 dag masła stopić, wsypać kawę cappuccino, wymieszać, przestudzić. Mąkę, kakao i proszek do pieczenia przesiać na stolnicę, dodać jajko.
Z 10 dag cukru, soli i stopionego masła, zagnieść ciasto.
Uformować kulę i włożyć na 20 minut do zamrażalnika.
Pozostałe jajka rozbić, oddzielić żółtka od białek.
Resztę masła i cukru utrzeć.
Stale ucierając dodawać żółtka i zmielony ser. białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli.
Pianę delikatnie połączyć z masą twarogową.
Tortownicę natłuścić.
Na dno zetrzeć 2/3 ciemnego ciasta.
Wyłożyć masę twrogową.
Gruszki umyć, obrać wydrążyć gniazda nasienne i ułożyć na masie.
Resztę ciemnego ciasta zetrzeć na gruszki.
Ciasto piec w temp. 175 stop. C. przez 70 minut.
Z 10 dag cukru, soli i stopionego masła, zagnieść ciasto.
Uformować kulę i włożyć na 20 minut do zamrażalnika.
Pozostałe jajka rozbić, oddzielić żółtka od białek.
Resztę masła i cukru utrzeć.
Stale ucierając dodawać żółtka i zmielony ser. białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli.
Pianę delikatnie połączyć z masą twarogową.
Tortownicę natłuścić.
Na dno zetrzeć 2/3 ciemnego ciasta.
Wyłożyć masę twrogową.
Gruszki umyć, obrać wydrążyć gniazda nasienne i ułożyć na masie.
Resztę ciemnego ciasta zetrzeć na gruszki.
Ciasto piec w temp. 175 stop. C. przez 70 minut.