anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Sernik z karmelem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny sernik na kruchym cieście. Najlepszy wychodzi z sera w wiaderka lub trzykrotnie mielonym. Polecam.

Sernik z karmelem

Składniki:

Sernik z karmelem

 

 

  • Masa serową
  • 1 kg sera
  • 150 g cukru
  • 8 jajek
  • 2 budynie śmietankowe
  • 2 szkl mleka
  • Cukier waniliowy
  • Na górę
  • 1/2 puszki masy kajakowej
  • 50 g płatków migdałowych

Sposób przygotowania:

Sernik z karmelem
Ciasto -Wszystkie składniki wyłożyć na stolnicę i szybko wyrobić schłodzić w lodówce przez pół godziny. Wyłożyć ciastem wysmarowaną tortownicę. Masa serowa -Żółtka utrzeć na puch z cukrem i z cukrem waniliowym, dodać ser i budynie rozmieszane w mleku. Białka ubić i delikatnie połączyć z masą serową. Masę wylać do tortownicy i piec około 60 minut w temp 180 stopni. Po upieczeniu i wystudzeniu posmarować kajakiem i posypać płatkami migdałów.