Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Sernik z karmelem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Sernik z bardzo słodkiej wersji z karmelem oblewającym orzeszki ziemne na kruchym cieście. Przepyszne ciasto!

Sernik z karmelem

Składniki:

Sernik z karmelem

 

  • Ciasto:
  • 15 dkg margaryny
  • 3 żółtka
  • 2 szklanki maki tortowej
  • Łyżeczka proszku do pieczenia
  • 4 łyżki cukru pudru

 

  • Ser:
  • 1 kg sera zmielonego dwukrotnie
  • 2 łyżki maki ziemniaczanej
  • 120 g masła
  • 3 jajka
  • 1 szklanka cukru

 

 

Sposób przygotowania:

Sernik z karmelem
Ciasto: Margarynę posiekać. Dodać cukier puder i żółtka i wymieszać. Dodać mąkę i proszek do pieczenia. Wyrobić ciasto i rozłożyć na blasze. Ser: Białka ubić z cukrem, dodać żółtka i zmiksować. Dodać masło, mąkę i zmiksować. Nadal ucierając dodawać po łyżce sera. Rozłożyć na cieście i piec ok. 70 minut w 180 stopniach. Krówki rozpuścić z masłem na wolnym ogniu. Dodać orzechy ziemne . Wymieszać i rozłożyć na upieczonym serniku.