Sposób przygotowania:
Sernik z karmelizowanymi płatkami kukurydzianymiPłatki:

Płatki lekko pokruszyć, wymieszać z cukrem, mlekiem w proszku lub śmietanką, solą i zalać roztopionym masłem. Całość dokładnie połączyć, aby masło dokładnie pokryło płatki. 1/2 płatków rozsypać i wgnieść w dno tortownicy - uprzednio wysłanej papierem do pieczenie. Resztę umieścić (luźno) na osobnej blaszce. Obie formy piec 25 minut w 135 stopniach. Ostudzić.
Masa serowa:

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i przelać na spód z płatków.
Pieczenie:

Piec 50 minut w 160 stopniach. Ostudzić przy lekko otwartych drzwiczkach piekarnika i wstawić do lodówki.
Wierch:

Serik przed podanie posypać płatkami - lekko je ugniatając.