Sposób przygotowania:
Pyszny sernik z pierniczkami
Na stolnicę wsypać przesianą mąkę wymieszaną z kakao, dodać 20 dag margaryny i posiekać nożem. Następnie dodać 3 łyżki cukru pudru, 3 żółtka, proszek do pieczenia, 2 łyżki śmietany i zagnieść ciasto, zawinąć w folię i odłożyć w chłodne miejsce na 1/2 godziny. Ser twarogowy przemielić przez maszynkę. Żółtka z pozostałym cukrem pudrem i margaryną utrzeć, dodać przemielony ser, aromat, kaszę mannę, budyń i dokładnie utrzeć. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie połączyć z serem. Ciasto rozwałkować, wyłożyć do przygotowanej brytfanny, wyłożyć połowę masy serowej, wyrównać i ułożyć pierniczki. Następnie wyłożyć pozostały ser i ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni ok 50 minut